Eversheds Sutherland
MEVA SK
MARIUS PEDERSEN

Články označené značkou : potravinársky priemysel

Namiesto nálepiek a obalov by ovocie a zeleninu mohlo označovať laserové tetovanie

29.09.2021

Namiesto nálepiek a obalov by ovocie a zeleninu mohlo označovať laserové tetovanie

Inovatívna metóda si kladie za cieľ skoncovať s jednorazovými obalmi a zbytočným odpadom pri predaji ovocia a zeleniny z ekologického poľnohospodárstva. Údaje o pôvode potravín sa vypália do šupky.

Nové označovanie výrobkov má ľuďom pomôcť správne triediť odpad

09.07.2021

Nové označovanie výrobkov má ľuďom pomôcť správne triediť odpad

COOP Jednota v spolupráci s OZV NATUR-PACK spúšťa edukačnú kampaň zameranú na triedenie odpadu.

MŽP ignoruje prezidentku a zavádza, ceny potravín pôjdu hore, varujú potravinári

30.10.2020

MŽP ignoruje prezidentku a zavádza, ceny potravín pôjdu hore, varujú potravinári

Postup envirorezortu pri regulovaní tzv. recyklačných poplatkov výrobcovia považujú za výsmech slovenským producentom potravín.

Ako obmedziť plytvanie potravinami? Odborníci navrhujú priehľadné koše

20.10.2020

Ako obmedziť plytvanie potravinami? Odborníci navrhujú priehľadné koše

Dva experimenty prinášajú prehľad stratégií, ktoré motivujú k zníženiu produkcie potravinového odpadu. V USA domácnosti vážili potravinový odpad a zároveň používali smetiaky, do ktorých je vidieť. Britom sa osvedčila osvetová kampaň o správnom skladovaní potravín, varení zo zvyškov a mrazení. Množstvo vyplytvaných potravín kleslo o 76 %.

Postup ministerstva je likvidačný, ceny potravín pôjdu nahor, tvrdia potravinári

18.09.2020

Postup ministerstva je likvidačný, ceny potravín pôjdu nahor, tvrdia potravinári

Výrobcovia potravín, spotrebného tovaru a maloobchodníci odmietajú plány MŽP SR na zmeny vo financovaní triedeného zberu. Vyššie recyklačné poplatky podľa nich zvýšia ceny potravín.

Špeciálny náter oceľových povrchov môže pomôcť predchádzať znehodnoteniu potravín

23.07.2020

Špeciálny náter oceľových povrchov môže pomôcť predchádzať znehodnoteniu potravín

Odborníci na potraviny tvrdia, že odolná ochranná vrstva z oxidu titaničitého dokáže odstrániť baktérie prenášané potravinami, napríklad salmonelu a E. coli. Potraviny by mohla preventívne ochraňovať pred krížovou kontamináciou na kontaktných povrchoch z nehrdzavejúcej ocele.