Články označené značkou : predchádzanie vzniku odpadu 24.02.2022 Nové eurofondy majú podporiť aj zavádzanie progresívnych spôsobov riešenia envirozáťaží Finančné prostriedky majú smerovať do podpory obehového hospodárstva aj sanácie envirozáťaží. 22.02.2022 Rozložiteľné FFP2 respirátory či udržateľná náhrada kože. Mladí Slováci predstavili svoje inovácie Eko-inovácie pomáhajú predchádzať tvorbe odpadu, zdôrazňuje Katarína Kretter z OZV ENVI - PAK, členka poroty, ktorá ocenila mladých inovátorov. 26.01.2022 Eurokomisia si myslí, že odpadovú legislatívu treba vylepšiť. Plánuje revíziu Európska komisia chce znížiť vznik odpadu. Zlepšiť chce aj triedený zber či presadzovanie požiadaviek v oblasti rozšírenej zodpovednosti výrobcu. 02.11.2021 Ako riešiť potravinový odpad? Hlavné je predchádzať jeho vzniku, zhodli sa experti (VIDEO) O riešeniach pre potravinový odpad v domácnostiach, zbere kuchynského odpadu a zákone o odpadoch diskutovali Zuzana Čachová, Martina Gaislová, Daniel Kleman a Alexandra Kollárik. 29.10.2021 Hroby sa dajú ozdobiť aj ekologicky. Inšpirujte sa tipmi Umelé ozdoby na hroboch sa väčšinou vyrábajú z viacerých materiálov a preto ich nie je možné recyklovať. 28.10.2021 Pozvánka na konferenciu: Predchádzanie vzniku odpadov 2021 Slovenská agentúra životného prostredia v spolupráci s MŽP SR pozývajú na konferenciu so zameraním na trendy a prax v predchádzaní vzniku odpadov. 28.10.2021 Aj Dušičky môžu byť bez odpadu. Slovensko má prvý zero-waste cintorín Prírodný cintorín chce prepájať úctu k ľuďom so šetrným prístupom k prírode. Základom je prechádzanie vzniku odpadu. 26.08.2021 Odpad môže na Slovensku nahrádzať fosílne palivá v energetike, ukázala analýza slovenských vedcov Analýza potvrdila, že odpad má na Slovensku potenciál nahrádzať nerastné suroviny v rôznych odvetviach hospodárstva. 09.06.2021 Potravinový odpad často vzniká zbytočne. Ako využiť potraviny na maximum? (VIDEO) Pri prechádzaní vzniku potravinového odpadu pomáhajú aj obaly. Tie sa síce po použití samy stávajú odpadom, pomáhajú však predĺžiť životnosť potravín. 15.03.2021 Zberný dvor v Trnave sa zmení na Re-use centrum Nová služba má predchádzať vzniku odpadu. Ľudia tu môžu priniesť alebo vybrať si stále použiteľné produkty. ← staršie články