Články označené značkou : kuchynský odpad 27.02.2023 Triedime málo a vyhadzujeme potraviny, zistili odborníci po analýze odpadu Zvyšovanie cien energií, ale aj rastúce poplatky za odpady nútia samosprávy meniť pohľad na doterajšie fungovanie odpadového hospodárstva. 21.02.2023 Menia odvozy kuchynského odpadu v Bratislave, dôvodom je požiadavka VZN Minimálne požiadavky na frekvenciu odvozu bioodpadu z domácností určuje vyhláška envirorezortu. 16.02.2023 Mesto s titulom „zero-waste” sa spolieha na energetické zhodnocovanie odpadu Talianska Parma slúži často ako vzor bezodpadového hospodárstva. Naozaj sa v meste neprodukujú smeti? Čo sa reálne deje s odpadom? 24.01.2023 Všetky samosprávy už majú zbierať bioodpad. Ako upraviť systém, aby fungoval a šetril peniaze? K inšpirácii dobre fungujúceho systému netreba chodiť ďaleko. Vo viacerých európskych krajinách už používajú kvalitne nastavenú infraštruktúru. 24.01.2023 Uspeli ďalšie dva projekty. Eurofondový balík na zhodnocovanie BRKO sa už takmer vyčerpal Najnovšie si kúsok z eurofondového koláča odkrojí jedno mesto a jedna obec. Hoci MŽP alokáciu niekoľkokrát navyšovalo, aktuálne hlási, že je už takmer celá vyčerpaná. 17.01.2023 Vyzbieral sa zlomok z potenciálneho množstva, hovoria ministerskí analytici o bioodpade Za príklad dávajú dve mestá s vysoko nadpriemernou úrovňou triedenia. 05.01.2023 Nakladanie s komunálnym odpadom chce mesto zabezpečovať vo vlastnej réžii Samospráva sa chce vyhnúť situácii, aby náklady na investíciu do MBÚ linky preniesla do poplatku za odpad. 05.01.2023 Martina Zacharová: 90% nájomcov budovy Lakeside Park 01 už rok prispieva k zberu kuchynského odpadu Zber kuchynského odpadu už nemá byť záležitosťou len slovenských domácností a reštaurácií. 30.12.2022 Spúšťajú zber kuchynského bioodpadu. Do nádob pôjde voľne bez vrecúšok a sáčkov Nový systém zberu mesto vyjde na takmer tri milióny eur. 21.12.2022 Skúmali, ako je znečistený zber BRKO a koľko ho končí v zmesovom odpade. Zberovka je spokojná Čistota vyzbieraného bioodpadu je podľa analýzy lepšia ako európsky priemer. ← staršie články