NATUR-PACK
MEVA SK
MARIUS PEDERSEN

Články označené značkou : bioodpad

Prieskum odhalil, koľko ľudí na Slovensku triedi odpad a prečo niektorí netriedia vôbec

26.09.2019

Prieskum odhalil, koľko ľudí na Slovensku triedi odpad a prečo niektorí netriedia vôbec

Kým niektoré druhy odpadu separuje viac ako 90 % ľudí, bioodpad triedi len každý tretí.

Eko vrecko z kukurice je plnohodnotnou náhradou za plastové vrecúško z obchodu

31.07.2019

Eko vrecko z kukurice je plnohodnotnou náhradou za plastové vrecúško z obchodu

Znovupoužiteľné eko vrecko Beniki na nákup potravín je slovenský produkt vyrobený z kukuričného škrobu (PLA). Pochádza z dielne mladej mamičky, ktorá začala navrhovať vrecká z prírodných materiálov pre svoju rodinu a známych.

Ako funguje zber a spracovanie komunálneho odpadu v Nórsku

21.06.2019

Ako funguje zber a spracovanie komunálneho odpadu v Nórsku

Všetci vravia, že Nóri dobre triedia odpad. Môžem potvrdiť, že to tak celkom nie je, vraví Terje Skovly zo zberovej spoločnosti ROAF.

Nahradí odpad z kávy palmový olej?

30.05.2019

Nahradí odpad z kávy palmový olej?

Škótsky start-up chce z kávových usadenín získavať olej na ďalšie využitie.

Ako zredukovať potravinový odpad v reštauráciách? Pasívna kampaň nezabrala

13.03.2019

Ako zredukovať potravinový odpad v reštauráciách? Pasívna kampaň nezabrala

Výskumný tím analyzoval zvyšky na tanieroch stravníkov v samoobslužných bufetoch pred a po nainštalovaní informačných tabúľ o potravinovom odpade. Práve v týchto typoch stravovacích zariadení máme najväčšiu tendenciu plytvať potravinami.

Vzdelávacie programy o separácii sa oplatia, dokazujú Íri na komposte

21.02.2019

Vzdelávacie programy o separácii sa oplatia, dokazujú Íri na komposte

Írske mesto Sligo zapojilo svojich obyvateľov do vzdelávacieho programu o biologicky rozložiteľnom kuchynskom odpade. Teraz ho separujú raz toľko a výsledná zmes je kvalitnejšia.

Znižovanie potravinového odpadu v reštauráciach je aj ekonomicky výhodné

21.02.2019

Znižovanie potravinového odpadu v reštauráciach je aj ekonomicky výhodné

Štúdia hodnotila prax znižovania množstva vyhadzovaného jedla v 114 reštauráciach v 12 krajinách. Aká je priemerná výška investície a jej návratnosť?

Energetické zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu

28.11.2018

Energetické zhodnocovanie biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu

Stratégia obmedzovania ukladania biologicky rozložiteľných odpadov na skládky vypracovaná Ministerstvom životného prostredia SR o.i. v bode 8 priority a ciele (str. 67 materiálu) v jednom z opatrení plánuje „zvyšovanie finančných prostriedkov pre projekty separácie a zhodnocovania biologicky rozložiteľných odpadov."

Separujete odpad? Nakupujete s vlastnou taškou? Prieskum odhalil návyky Slovákov

06.08.2018

Separujete odpad? Nakupujete s vlastnou taškou? Prieskum odhalil návyky Slovákov

Slováci aj Česi sú podľa aktuálneho výskumu v obmedzovaní odpadu aktívni: separujú ho, zvykli si do obchodov nosiť vlastné tašky a snažia sa zbytočne nevyhazovať jedlo. O koncepte „zero waste“ však počulo len 38 % internetových užívateľov na Slovensku.

Na kompostovacie zásobníky pôjde z envirofondov štvornásobne viac peňazí

23.07.2018

Na kompostovacie zásobníky pôjde z envirofondov štvornásobne viac peňazí

Záujem o dotácie na kompostovacie zásobníky je podľa najnovších čísel envirorezortu enormný. Obce a mestá preto budú mať k dispozícii štyrikrát viac prostriedkov, než sa pôvodne plánovalo.

← staršie články