Články označené značkou : Eva Sadovská 20.10.2023 Nepostačia spracovateľské kapacity. Tretinu odpadu nebude kam umiestniť, varuje analytička Prognóza ráta s tým, že tvorba komunálneho odpadu ďalej porastie. 16.12.2022 Uvoľnili pravidlá pre miestne poplatky. Obce zdvihnú sadzby za odpad rôzne Novela zákona od 1. novembra samosprávam umožňuje výber vyšších poplatkov od občanov. 18.06.2022 Slovensko potrebuje linky MBÚ aspoň za 200 miliónov eur, odhaduje analytička Mestá a obce budú podľa Evy Sadovskej v najbližších rokoch platiť za skládkovanie odpadov viac ako 100 eur na tonu. Premietne sa to aj do poplatkov pre občanov. 29.03.2022 Rok 2023 prinesie zlom, skládky už nebudú pre odpad najlacnejšia možnosť, očakáva analytička Skládkovanie predražuje viacero faktorov. Analýza ukazuje, že ceny za ukladanie odpadu na skládky v najbližších rokoch ešte porastú. 02.02.2022 Ekologická stopa menštruácie? Vyše 11-tisíc vložiek alebo tampónov za život ženy Keďže ide o jednorazové hygienické potreby, po použití sa stávajú ihneď odpadom. Väčšinou končia na skládkach. V Bratislave a v Košiciach sa premieňajú na elektrickú energiu a teplo v ZEVO. 24.11.2021 Z krajských miest je odpadové hospodárstvo najdrahšie v Trnave, najlacnejšie v Trenčíne V najbližších rokoch sa poradie miest premieša, dôvodom je najmä čoraz drahšie skládkovanie, tvrdí analytička. 22.11.2021 Aká je uhlíková stopa odpadu? Spočítali emisie z odpadu v najväčších slovenských mestách Najväčšiu uhlíkovú stopu zanecháva ukladanie komunálneho odpadu na skládky, dôvodom je najmä metán, píše analytička WOOD & Company Eva Sadovská. 26.10.2021 V spracovaní nerecyklovateľného odpadu Slovensko zaostáva. Analytička načrtla riešenia Takmer polovica vyprodukovaného odpadu vlani smerovala na skládky. Odporúčame 23.07.2021 Tvorba odpadu na Slovensku rástla aj v roku 2020, padol nový rekord Pandémia produkciu komunálneho odpadu nezastavila, ukázali najnovšie dáta štatistického úradu. 26.05.2021 Do povinného zberu kuchynského odpadu zostáva len mesiac. Čo čaká obce a mestá? Triedený zber bioodpadu z kuchýň a jeho následné zhodnotenie nebude zadarmo, píše Eva Sadovská, analytička WOOD & Company. ← staršie články