Články označené značkou : JRK Slovensko 19.09.2022 Martina Gaislová: Kompost oživí pôdu, ochráni nás pred suchom a bojuje s klimatickou krízou (ROZHOVOR) Výroba kvalitného kompostu si vyžaduje kvalitnú vstupnú surovinu, zber kuchynského bioodpadu treba nastaviť správne, vysvetľuje v rozhovore riaditeľka JRK Slovensko. 30.05.2022 Kompostovanie tvorí menej škodlivín ako skládkovanie, treba však dbať na niekoľko zásad Základom správneho kompostovania je kvalitná prevzdušňovacia technológia, zle fungujúce kompostárne sú len úložiskom pre bioodpad, hovorí riaditeľka JRK Slovensko Martina Gaislová. 27.05.2022 Podmienky pre skládkovanie odpadov sa sprísnia. Je Slovensko pripravené? (ANKETA) Desiatich odborníkov sme sa pýtali, ako je slovenský trh odpadového hospodárstva pripravený na povinnú úpravu odpadov pred skládkovaním od 1. januára 2023. 23.05.2022 Obec sa riadi podľa pravidla „Plať za to, čo vyhodíš“ Samospráva motivuje nižšími poplatkami domácnosti, ktoré poctivo triedili a vyprodukovali najmenej komunálneho odpadu. 03.12.2021 Krajšie Vianoce si môžeme vytvoriť aj sami. Bez odpadu Ak sa ľudia na Vianoce pripravia včas a zodpovedne, vyhnú sa nielen stresu, ale môžu pomôcť k ochrane a zlepšeniu životného prostredia. 19.11.2021 Slovenský projekt uspel v európskej podnikateľskej súťaži Európska komisia každoročne udeľuje Európsku cenu za podporu podnikania najlepším projektom malých a stredných firiem. 04.11.2021 Marián Kobolka: Stabilizácia biologickej zložky prinesie o pätinu menej odpadu na skládkach Nadsitná frakcia z úpravy odpadov sa bude od roku 2027 materiálovo alebo energeticky zhodnocovať, zo skládok sa vďaka tomu odkloní okolo 75 % z množstva ZKO, ktorý vstúpi do MBÚ, očakáva konateľ JRK. 02.11.2021 Ako riešiť potravinový odpad? Hlavné je predchádzať jeho vzniku, zhodli sa experti (VIDEO) O riešeniach pre potravinový odpad v domácnostiach, zbere kuchynského odpadu a zákone o odpadoch diskutovali Zuzana Čachová, Martina Gaislová, Daniel Kleman a Alexandra Kollárik. 26.10.2021 Slovenský systém elektronickej evidencie odpadov zabojuje o prestížny titul Projekt ELWIS, ktorý pomáha už viac ako päťdesiatim slovenským samosprávam postúpil do finále súťaže Európska cena za podporu podnikania. 07.09.2021 V Čadci už viac ako rok využívajú úsporné hygienizačné zariadenie V kuchynskom odpade končia aj mäsové a mliečne výrobky, či varená strava. Aby bolo možné takýto odpad ďalej využívať, musí prejsť procesom nazývaným hygienizácia. ← staršie články