Články označené značkou : bioplynové stanice 20.01.2025 Kompostáreň namiesto bioplynky. Mesto mení spôsob zberu kuchynského odpadu V Dunajskej Strede postupne vymieňajú nádoby na odpad za podzemné kontajnery. Poslúžia aj pre bioodpad. 29.11.2024 Zvyšuje úrodu viac kompost alebo digestát? Testovali aj hnojivá z bioodpadu Ústredný kontrolný a skúšobný ústav poľnohospodársky skúmal vplyv aplikácie organických hnojív na úrodnosť pôdy. Výsledky prekvapili. 26.11.2024 Systém podpory preferuje spracovanie bioodpadu v kompostárni, tvrdia bioplynári Prevádzkovatelia bioplynových staníc poukazujú na sezónnosť produkcie bioodpadu, s ktorou sa vraj vedia lepšie vysporiadať ich zariadenia. 18.10.2024 Recyklujú menej, ako vykazujú. Nóri v triedení odpadu nehviezdia Štúdia skúmala, ako sa zmenilo nakladanie s komunálnym odpadom v Nórsku po zákaze skládkovania. 20.05.2024 Envirofond rozdelí samosprávam príspevky za kuchynský odpad. Musia preukázať, že ho zhodnotili Veľké mestá takto môžu zinkasovať stovky tisíc eur. O príspevok však musia sami požiadať. 10.04.2024 Najjednoduchšie MBÚ linky veľa benefitov neprinesú, vraví expert Komplexný systém úpravy odpadu je investične náročný, no je to najekologickejšie a prevádzkovo efektívne riešenie, myslí si P. Pajerchin z CEBZ. 11.01.2024 Praha zvažuje plošný zber kuchynského odpadu. Chce biometán pre mestskú dopravu Mesto chce kvôli plneniu recyklačných cieľov zhodnocovať viac rastlinných a živočíšnych bioodpadov z domácností aj gastrosektora. 19.07.2023 Predvedú, ako rozbaľovať potravinový odpad v bioplynovej stanici Elkoplast Slovakia pozýva na cestnú show Depacker. Ukážu, ako špecializované zariadenie zbavuje potraviny obalov. Akcia sa uskutoční 9. augusta. 28.06.2023 Kuchynský odpad zbierajú v Košiciach aj bez biovreciek a košíkov Za prvých päť mesiacov tohto roku vytriedili domácnosti vyše 900 ton odpadu z kuchyne. 24.04.2023 Rozbaľujú potravinový odpad. Slovenská firma inštaluje zariadenia pre bioplynové stanice Špecializované odbaľovače poskytujú organický výstup s čistotou viac ako 99,5 %, ktorý je vhodný na ďalšie zhodnotenie. ← staršie články