Eversheds Sutherland
MEVA SK
MARIUS PEDERSEN

Články označené značkou : potravinový odpad

Priemerná česká domácnosť vyhodí 600 až 700 eur ročne plytvaním potravinami

11.06.2019

Priemerná česká domácnosť vyhodí 600 až 700 eur ročne plytvaním potravinami

Vytvárajú potravinové banky potravinový odpad? Oplatí sa firmám investovať do predchádzania vzniku potravinového odpadu? Ako je to s predajom krivej zeleniny? Odborníci diskutovali v Prahe na stredoeurópskej konferencii na tému boja proti plytvaniu potravinami.

Potravinový odpad tvorí 8 % emisií skleníkových plynov

08.06.2019

Potravinový odpad tvorí 8 % emisií skleníkových plynov

Prečo vzniká potravinový odpad a aké sú stratégie predchádzania jeho vzniku? V Prahe diskutovali generálny riaditeľ spoločnosti Tesco pre strednú Európu Matt Simister a Vladislav Smrž z MŽP ČR.

Tesco na Slovensku znížilo potravinový odpad vo svojich prevádzkach o 52 percent

27.05.2019

Tesco na Slovensku znížilo potravinový odpad vo svojich prevádzkach o 52 percent

Maloobchodný reťazec vydal správu o potravinovom odpade za finančný rok 2018/19.

Ako zredukovať potravinový odpad v reštauráciách? Pasívna kampaň nezabrala

13.03.2019

Ako zredukovať potravinový odpad v reštauráciách? Pasívna kampaň nezabrala

Výskumný tím analyzoval zvyšky na tanieroch stravníkov v samoobslužných bufetoch pred a po nainštalovaní informačných tabúľ o potravinovom odpade. Práve v týchto typoch stravovacích zariadení máme najväčšiu tendenciu plytvať potravinami.

Envirostratégia 2030 prešla vládou. Jednou z jej priorít je boj proti skládkovaniu

28.02.2019

Envirostratégia 2030 prešla vládou. Jednou z jej priorít je boj proti skládkovaniu

Slovensko má rokoch po jasne stanovený postup, ako čeliť najväčším environmentálnym výzvam. Ministerstvo chce Envirostratégiu 2030 uviesť do praxe cez zmeny zákonov a sektorové akčné plány.

Znižovanie potravinového odpadu v reštauráciach je aj ekonomicky výhodné

21.02.2019

Znižovanie potravinového odpadu v reštauráciach je aj ekonomicky výhodné

Štúdia hodnotila prax znižovania množstva vyhadzovaného jedla v 114 reštauráciach v 12 krajinách. Aká je priemerná výška investície a jej návratnosť?

WrapPak je termoizolačný materiál, ktorý udrží potraviny čerstvé pri preprave

19.01.2019

WrapPak je termoizolačný materiál, ktorý udrží potraviny čerstvé pri preprave

Výrobca obalov Ranpak prináša riešenie, ktoré má predchádzať vzniku potravinového odpadu pri prevoze. Slúžiť by malo predovšetkým internetovým potravinovým reťazcom.

Aké sú najčastejšie dôvody vzniku potravinového odpadu v potravinárskych firmách?

18.01.2019

Aké sú najčastejšie dôvody vzniku potravinového odpadu v potravinárskych firmách?

Vedci sa pozreli na to, kedy a prečo spracovatelia potravinových produktov vytvárajú najviac odpadu.

3D tlač mení potravinový odpad opäť na konzumovateľné jedlo

14.01.2019

3D tlač mení potravinový odpad opäť na konzumovateľné jedlo

Holandský startup dokáže pomocou technológie vytvoriť nové jedlo z vyhodených potravín.

Prvý sveter z kokosového odpadu je na svete

31.12.2018

Prvý sveter z kokosového odpadu je na svete

Austrálska spoločnosť využíva pri výrobe viskózového vlákna odpad z kokosových orechov.

← staršie články