Články označené značkou : potravinový odpad 30.08.2023 Obchodný reťazec triedi takmer všetok vytvorený odpad Maloobchodná značka získala ako prvá na Slovensku certifikát TÜV SÜD, potvrdzujúci mieru vyseparovaného odpadu. 22.08.2023 Potraviny s blížiacim sa dátumom spotreby by mali byť lacnejšie. Profituje predajca aj spotrebiteľ, vyplýva z analýzy Podľa amerického vedca je najvýhodnejšou metódou predchádzania vzniku potravinového odpadu takzvaná dynamická cenotvorba. 20.07.2023 Vytvoril čiernu skládku. Muž zvážal kuchynský odpad na bývalé družstvo, tvrdí polícia Podozrivý čelí obvineniu za neoprávnené nakladanie s odpadmi. 19.07.2023 Predvedú, ako rozbaľovať potravinový odpad v bioplynovej stanici Elkoplast Slovakia pozýva na cestnú show Depacker. Ukážu, ako špecializované zariadenie zbavuje potraviny obalov. Akcia sa uskutoční 9. augusta. 19.07.2023 Odporúčania o kvalite nečítajú. Spotrebitelia vyhadzujú potraviny na základe dátumu spotreby Z nového výskumu vyplynulo, že až polovica spotrebiteľov vyleje nezávadné mlieko len preto, že je po dátume uvedenom na obale. Odporúčame 06.07.2023 Veľká potravinová a textilná revolúcia v odpadoch. EK predstavila návrhy reformy Komisia zverejnila návrhy reforiem v oblasti potravinového a textilného odpadu. 09.05.2023 Pozvánka na konferenciu: Predchádzanie vzniku odpadu 2023 (aktualizovaná) Slovenská agentúra životného prostredia pozýva na konferenciu, ktorej cieľom je informovať o najžiadanejšej úrovni hierarchie odpadového hospodárstva a motivovať k jej realizácii. 24.04.2023 Rozbaľujú potravinový odpad. Slovenská firma inštaluje zariadenia pre bioplynové stanice Špecializované odbaľovače poskytujú organický výstup s čistotou viac ako 99,5 %, ktorý je vhodný na ďalšie zhodnotenie. 28.02.2023 Bioplynka v Budči funguje najmä na kuchynskom odpade. Po zrušení výnimiek sa vozí viac z domácností Bioplynová stanica by dokázala prijať 30-tisíc ton bioodpadu ročne. Reálne spracuje polovicu, aj kvôli legislatíve. 06.02.2023 Náhrady uhlíka, hnojivá či biopalivo. To všetko môže byť z odpadu, ktorý vzniká v potravinárstve Vedci skúmali možnosti opätovného využitia odpadu zo spracovania potravín. Dá sa premeniť na množstvo užitočných produktov. ← staršie články