Články označené značkou : potravinový odpad 16.05.2022 Kompost z kuchynského odpadu je nekvalitný, farmári ho nechcú, konštatuje ministerstvo Slovenskí farmári ročne použijú desaťtisíce ton kompostu. Väčšinu tvorí priemyselný kompost alebo maštaľný hnoj. Odporúčame 05.05.2022 Niektoré bioodpady sa hodia pre bioplynové stanice viac, iné menej. Rozhoduje viacero faktorov (píše Marek Hrabčák) Konverzia existujúcich bioplyniek na Slovensku pre výrobu biometánu bude teda logickým technologickým upgradom, ktorý navýši ich technologickú, ekonomickú aj environmentálnu hodnotu. 08.03.2022 Plastové obaly môžu zvyšovať množstvo potravinového odpadu, vyplýva z novej štúdie Výskum britskej neziskovej organizácie naznačuje, že predaj určitých druhov ovocia a zeleniny v plastových obaloch môže napriek častému presvedčeniu v konečnom dôsledku viesť k väčšiemu plytvaniu. 27.01.2022 Prírodný obalový materiál sľubuje menej potravinového odpadu aj fosílnych zdrojov Nový biologicky odbúrateľný materiál by mohol nahradiť bežné plasty v potravinárstve. Okrem toho, že je šetrný k životnému prostrediu, tiež predchádza plytvaniu potravinami. 31.12.2021 Na Slovensku končí v odpade menej potravín ako vo Švajčiarsku Najnovší rebríček produkcie potravinového odpadu porovnáva 99 krajín sveta podľa domácností, obchodov, reštaurácií. 02.11.2021 Ako riešiť potravinový odpad? Hlavné je predchádzať jeho vzniku, zhodli sa experti (VIDEO) O riešeniach pre potravinový odpad v domácnostiach, zbere kuchynského odpadu a zákone o odpadoch diskutovali Zuzana Čachová, Martina Gaislová, Daniel Kleman a Alexandra Kollárik. 03.09.2021 Medvede lákajú aj kontajnery na triedený zber. Pomôcť má vzdelávanie ľudí Žlté kontajnery sa pri nesprávnom triedení stávajú miestom, kde medvede hľadajú zvyšky potravy. OZV NATUR-PACK v reakcii na výzvu štátnych ochranárov rozbieha vzdelávacie aktivity. 06.08.2021 Produkcii bioplynu z odpadu sa má v nasledujúcich rokoch dariť, očakávajú analytici Hoci potravinový odpad predstavuje len menšiu časť globálneho trhu, v prognózovanom období tento segment výrazne porastie. 02.08.2021 Tesco a WWF spájajú sily. Chcú podporiť udržateľnú spotrebu potravín Potraviny, ktoré sa nikdy nedostanú na stôl spotrebiteľov, sú zodpovedné až za 10 % globálneho objemu emisií skleníkových plynov. 09.06.2021 Potravinový odpad často vzniká zbytočne. Ako využiť potraviny na maximum? (VIDEO) Pri prechádzaní vzniku potravinového odpadu pomáhajú aj obaly. Tie sa síce po použití samy stávajú odpadom, pomáhajú však predĺžiť životnosť potravín. ← staršie články