Články označené značkou : plytvanie potravinami 06.02.2023 Náhrady uhlíka, hnojivá či biopalivo. To všetko môže byť z odpadu, ktorý vzniká v potravinárstve Vedci skúmali možnosti opätovného využitia odpadu zo spracovania potravín. Dá sa premeniť na množstvo užitočných produktov. 31.01.2023 Plytvaním potravinami vyhodí priemerná domácnosť aj 500 eur ročne, tvrdí odborníčka O transformácii poľnohospodárstva a udržateľných potravinových systémoch diskutovali experti na konferencii v Bratislave. 15.12.2022 Ako šetriť potravinami nielen na Vianoce? Prinášame praktické rady Ceny potravín stúpajú do astronomických výšok, no napriek tomu ich vo veľkom nachádzame v nádobách na zmesový komunálny odpad. 23.08.2022 Biologicky odbúrateľná vrstva chráni potraviny. Predchádza vzniku odpadu a nahrádza plasty Výskumníci po celom svete sa intenzívne venujú vývoju rozložiteľných ochranných filmov, ktoré sa nanesú na ovocie či zeleninu a predlžujú ich životnosť. 26.05.2022 Názor. Päť funkcií obalov, na ktoré sa zabúda pri debate o bezobalovom živote Obaly nie sú len to, v čom prinášame ako spotrebitelia zakúpený tovar domov, píše Roman Šterbák zo Slovenského združenia pre značkové výrobky. 08.03.2022 Plastové obaly môžu zvyšovať množstvo potravinového odpadu, vyplýva z novej štúdie Výskum britskej neziskovej organizácie naznačuje, že predaj určitých druhov ovocia a zeleniny v plastových obaloch môže napriek častému presvedčeniu v konečnom dôsledku viesť k väčšiemu plytvaniu. 27.01.2022 Prírodný obalový materiál sľubuje menej potravinového odpadu aj fosílnych zdrojov Nový biologicky odbúrateľný materiál by mohol nahradiť bežné plasty v potravinárstve. Okrem toho, že je šetrný k životnému prostrediu, tiež predchádza plytvaniu potravinami. 31.12.2021 Na Slovensku končí v odpade menej potravín ako vo Švajčiarsku Najnovší rebríček produkcie potravinového odpadu porovnáva 99 krajín sveta podľa domácností, obchodov, reštaurácií. 02.11.2021 Ako riešiť potravinový odpad? Hlavné je predchádzať jeho vzniku, zhodli sa experti (VIDEO) O riešeniach pre potravinový odpad v domácnostiach, zbere kuchynského odpadu a zákone o odpadoch diskutovali Zuzana Čachová, Martina Gaislová, Daniel Kleman a Alexandra Kollárik. 02.08.2021 Tesco a WWF spájajú sily. Chcú podporiť udržateľnú spotrebu potravín Potraviny, ktoré sa nikdy nedostanú na stôl spotrebiteľov, sú zodpovedné až za 10 % globálneho objemu emisií skleníkových plynov. ← staršie články