Eversheds Sutherland
MEVA SK
INISOFT

Články označené značkou : plytvanie potravinami

Ako zredukovať potravinový odpad v reštauráciách? Pasívna kampaň nezabrala

13.03.2019

Ako zredukovať potravinový odpad v reštauráciách? Pasívna kampaň nezabrala

Výskumný tím analyzoval zvyšky na tanieroch stravníkov v samoobslužných bufetoch pred a po nainštalovaní informačných tabúľ o potravinovom odpade. Práve v týchto typoch stravovacích zariadení máme najväčšiu tendenciu plytvať potravinami.

Aké sú najčastejšie dôvody vzniku potravinového odpadu v potravinárskych firmách?

18.01.2019

Aké sú najčastejšie dôvody vzniku potravinového odpadu v potravinárskych firmách?

Vedci sa pozreli na to, kedy a prečo spracovatelia potravinových produktov vytvárajú najviac odpadu.

Veolia predstavuje 12 spôsobov, ako svet kreatívne nakladá s potravinovým odpadom

27.10.2018

Veolia predstavuje 12 spôsobov, ako svet kreatívne nakladá s potravinovým odpadom

Odpad z potravín nemusí vždy skončiť v koši. Tieto iniciatívy dávajú druhú šancu nepodarkom potravinového priemyslu aj zvyškom z našich tanierov.

Štát zvažuje radikálny krok. Supermarketom a reštauráciám zakáže vyhadzovať potraviny

10.09.2018

Štát zvažuje radikálny krok. Supermarketom a reštauráciám zakáže vyhadzovať potraviny

Zmena v označovaní potravín, podpora kompostovania či zákaz, ktorý supermarkety a reštaurácie prinúti, aby nepredané potraviny namiesto vyhadzovania darovali alebo zhodnotili. Aj takéto opatrenia majú na Slovensku obmedziť tvorbu potravinového odpadu.

Ako sa dá menej plytvať potravinami? Do roku 2030 ich budeme vyhadzovať ešte o tretinu viac, tvrdí štúdia

27.08.2018

Ako sa dá menej plytvať potravinami? Do roku 2030 ich budeme vyhadzovať ešte o tretinu viac, tvrdí štúdia

Produkovať budeme viac ako dve miliardy ton potravinového odpadu ročne. Zmena musí nastať medzi spotrebiteľmi, ale aj v dodávateľskom reťazci.