NATUR-PACK
REDOX
INISOFT

Články označené značkou : potraviny

Kaufland ponúka slovenské uhorky bez obalu, ročne sa má ušetriť 15 ton plastu

08.04.2019

Kaufland ponúka slovenské uhorky bez obalu, ročne sa má ušetriť 15 ton plastu

Obchodný reťazec začal s predajom slovenských šalátových uhoriek bez fólie. Bezobalový predaj uhoriek spôsobuje viacero komplikácií.

Ako zredukovať potravinový odpad v reštauráciách? Pasívna kampaň nezabrala

13.03.2019

Ako zredukovať potravinový odpad v reštauráciách? Pasívna kampaň nezabrala

Výskumný tím analyzoval zvyšky na tanieroch stravníkov v samoobslužných bufetoch pred a po nainštalovaní informačných tabúľ o potravinovom odpade. Práve v týchto typoch stravovacích zariadení máme najväčšiu tendenciu plytvať potravinami.

Štát zvažuje radikálny krok. Supermarketom a reštauráciám zakáže vyhadzovať potraviny

10.09.2018

Štát zvažuje radikálny krok. Supermarketom a reštauráciám zakáže vyhadzovať potraviny

Zmena v označovaní potravín, podpora kompostovania či zákaz, ktorý supermarkety a reštaurácie prinúti, aby nepredané potraviny namiesto vyhadzovania darovali alebo zhodnotili. Aj takéto opatrenia majú na Slovensku obmedziť tvorbu potravinového odpadu.

Predaj potravín cez internet rastie. Pribudne kvôli tomu odpadu?

07.09.2018

Predaj potravín cez internet rastie. Pribudne kvôli tomu odpadu?

Objem potravín, ktoré ľudia nakupujú cez internet a nechávajú si doručiť až domov, narastá. Bude to znamenať viac alebo menej potravinového odpadu?

Ako sa dá menej plytvať potravinami? Do roku 2030 ich budeme vyhadzovať ešte o tretinu viac, tvrdí štúdia

27.08.2018

Ako sa dá menej plytvať potravinami? Do roku 2030 ich budeme vyhadzovať ešte o tretinu viac, tvrdí štúdia

Produkovať budeme viac ako dve miliardy ton potravinového odpadu ročne. Zmena musí nastať medzi spotrebiteľmi, ale aj v dodávateľskom reťazci.

Ovocie nehnije! Apeel na ňom vytvorí ochrannú vrstvu, ktorá zabráni oxidácii

24.07.2018

Ovocie nehnije! Apeel na ňom vytvorí ochrannú vrstvu, ktorá zabráni oxidácii

Nová technológia predchádza vzniku potravinového odpadu. Dobu trvanlivosti ovocia a zeleniny dokáže zdvojnásobiť.

Tesco na Slovensku znížilo tvorbu potravinového odpadu o 20 %

14.05.2018

Tesco na Slovensku znížilo tvorbu potravinového odpadu o 20 %

Reťazec Tesco vlani vyhodil o pätinu menej potravín ako v predošlom roku. Prečítajte si, vďaka akým opatreniam sa podarilo potravinový odpad zredukovať.

Jete zdravo? Potravín vyhadzujete viac, odhalila štúdia

30.04.2018

Jete zdravo? Potravín vyhadzujete viac, odhalila štúdia

Ľudia, ktorí konzumujú viac zeleniny a ovocia, tvoria nadpriemerne veľa potravinového odpadu. Zistil to výskum amerického rezortu pôdohospodárstva.

Firma zmenila svoj prístup a celkom prestala tvoriť potravinový odpad

08.08.2017

Firma zmenila svoj prístup a celkom prestala tvoriť potravinový odpad

Začalo sa to ako lingivistický problém. Spojenie „potravinový odpad“ prestalo existovať. Potravinárska firma Baldor zmenila prístup a stala sa prvým veľkovýrobcom v Spojených štátoch, ktorý prestal vytvárať akýkoľvek potravinový odpad.

Cestoviny meniace tvar majú znížiť objem odpadu

24.06.2017

Cestoviny meniace tvar majú znížiť objem odpadu

Balenie cestovín, ktoré neobsahuje takmer nijaký vzduch. Vedci z prestížneho Massachusetts Institute of Techology (MIT) vyvinuli cestoviny, ktoré môžu významne zredukovať množstvo obalového odpadu.

← staršie články